USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[6 Травня 2015 13:05] Yana: Доброго дня!

Допоможіть, будь ласка, в такому питанні: однією з підстав для звільнення від мобілізації є Догляд за особами, які його потребують. Як довести, що людина дійсно здійснює догляд за такою людиною/людьми (70/80 років)? До кого звертатися за отриманням офіційної довідки і яка процедура оформлення довідки?

Заздалегідь вдячна за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня!
Для підтвердження факту здійснення такого догляду, слід офіційно бути опікуном або піклувальником таких осіб, якщо вони недієздатні або обмежено дієздатні (призначеним за рішенням органу опіки та піклування або суду), або бути оформленим в органах соцзахисту населення як такий, що здійснює догляду за такими особами (це стосується інвалідів 1, 2 та 3 групи).

Для того, щоб оформити це офіційно, слід звернутись до органу соцзахисту населення за місцем проживання особи, яка потребує догляду, подати відповідні заяви, пройти медичні огляди (як особі, яка потребує догляду, так і тій, що буде його здійснювати), та отримати відповідне рішення цих органів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus