USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[6 Травня 2015 17:47] 4ortenja: Доброго дня!
Підкажіть, будь ласка, у нас така проблема. Проживаю з чоловіком 8 років (але ми не розписані, маємо ряд причин для цього) в частині будинку померлого діда (помер 20 років назад). В даному будинку він одноосібно прописаний з 1997 року, справно платить комінальні хоть і ОР відкритий на іншого, зробив капітальний ремонт, а цього року зробив косметичний ремонт - одним словом, підтримує господарство.

Але право влассності оформила його сестра лише через 13 років після того, як він був прописаний і зараз кричить, щоб ми вибирались. У мене запитання: чи має право вона його вигнати, чи в судовому порядку він може відстояти своє право на проживання. І чи має вона право вказувати мені на двері в даній ситуації, та чи зміниться моє положення, коли ми розпишемось. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня!
Якщо сестра чоловіка стала одноосібно власником житла, в якому проживаете, тоді вона має право, як власник, зобов'язати Вас залишити будинок. І факт офіційної реєстрації шлюбу не змінить Вашу ситуацію.

Для того, щоб відстояти права на проживання в будинку, слід в судовому порядку оспорити одноосібне право останньої на спадкове майно, яке вона оформила лише через 13 років (звісно, якщо на те є правові підстави, наприклад, як пропуск строку на прийняття спадщини, та прийняття її Вашим чоловіком, оскільки він на момент смерті спадкодавця проживав з останнім).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus