USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[13 Травня 2015 09:15] lana: Добрый день, подскажите пожалуйста, в квартире зарегистрированы я и мой муж, также проживают двое наших маленьких детей. Владельцем квартиры является мать мужа, которая зарегистрирована и проживает в другом доме. Квартира находится в кредите. Без договора найма нам отказывают во всех службах в переводе расчетных счетов за квартиру с свекрови на мужа или меня. Мы обратились к нотариусу чтобы оформить договор найма для получения субсидии и нам сказали, что необходимо делать оценку квартиры и получить от банка согласие. Так ли это и обязательно ли оформлять договор аренды у нотариуса или это может быть просто письменный договор между двумя людьми ?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Договір найму житла укладається в простій письмовій формі (стаття 811 Цивільного кодексу України). Його нотаріальне посвідчення не є обов'язковим, і можливе якщо цього бажають його сторони. При цьому робити оцінку квартири та отримувати згоду банку для оформлення договору найму житла не потрібно. Звісно, можливо, що у договорі іпотеки передбачена умова отримання згоди банку на здачу квартири у найм, проте недотримання цієї умови у Вашому випадку не потягне жодних наслідків.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus