USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[15 Травня 2015 11:47] Alenka2015: Добрий день!

Мій чоловік отримав повістку з військкомату. Він пройшов медогляд, де був визнаний частково непридатний. У військкоматі, переглянувши висновок лікарів, сказали, що це - нісенітниця і вручили йому папір про те, що він буде відправлений у зону АТО. Чоловік написав відмову, на що йому пригрозили заявою до суду. Тепер впродовж двох тижнів його дошкуляють дзвінками і погрозами. Порадьте, як нам бути. Чим це нам загрожує?
Відповідь юриста:
Доброго дня!У Вашому випадку рекомендую самому детально дізнатися діагноз, поставлений лікарями, та ознайомитись із розкладом хвороб, станів та фізичних вад, що визначають cтупінь придатності до військової служби, якіє Додатком 1 до Положення про військово-медичну експертизу, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 14.08.2008 р. № 402. Якщо наявний у чоловіка діагноз підпадає під категорію хвороб, за наявності яких особи визнаються непридатними до військової служби у мирний час, або обмежено придатний у воєнний час, дії військового комісара щодо призову в армію чоловіка можна буде оскаржити в суді.

Для початку варто ознайомитись із висновком медичної лікарської комісії, вищеназваними статтями розкладу хвороб, за потреби оскаржіть рішення у військово-лікарської комісії регіону до Центральної військово-лікарської комісії або до суду ( що передбачено п.2.4.10 зазначеного Положення про військово-медичну експертизу).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus