USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[20 Травня 2015 16:42] iris4jc: Доброго дня. Маю наступне питання, що торкається житла. В 2000 році ми продали 2-кімнатну квартиру, яка була неприватизована. І купили 3-кімнатну приватизовану. На той момент наша сім"я складалась з чоловіка, дружини і двох неповнолітніх дітей. На сьогодні дітям уже більше 21 року, маємо лиш будинкову книгу, де власник чоловік. Чи повинні бути ще якісь документи? А також підкажіть, як відбувається розподіл на членів сім"ї? Заздалегідь дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Окрім будинкової книги, ще слід мати правовстановлюючий документ на квартиру (як правило, це договір купівлі-продажу квартири, зареєстрований в БТІ), а також витяг з реєстру прав власності на нерухоме майно. На сьогодні на Вашу квартиру поширюється режим спільної сумісної власності подружжя, тобто Ви і чоловік маєте на квартиру однакові права (при розподілі – кожен на половину квартири). Діти майнових прав на неї не мають. А при наявності домовленостей і згоди, можете квартиру розділити, як захочете за цивільно-правовими угодами.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus