USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[22 Травня 2015 14:50] Тетяна: Доброго дня, чоловік бажає розлучитися зі мною, при цьому я вимагаю, щоб він купив нам з донькою житло і записав його на мене або доньку. Проте купівлю він обіцяє лише після розлучення. Чим йому загрожує, з правової точки зору, купівля житла у шлюбі?

І ще одне запитання. Скажіть, будь ласка, якщо квартира буде оформлена за договором дарування на неповнолітню дитину, які права я буду мати як мама цієї дитини? Чи зможу я, наприклад, прописатися в цій квартирі без дозволу чоловіка, з яким на той час буду вже розлучена?
Відповідь юриста:
Доброго дня, Тетяна! Якщо Ваш чоловік придбає квартиру під час шлюбу, на неї поширюватиметсья режим спільної сумісної власності подружжя, тобто Ви вже матимете право на половину такої квартири. І після розлучення чоловік зможе передати Вам лише свою частку такої квартири, тобто її половину. Тут є вийняток. Якщо чоловік, навіть під час шлюбу набуде право власності на квартиру на підставі договору дарування, то він вважатиметься її власником одноособово. Якщо квартира буде оформлена за договором дарування на дитину, то Ви, як законний представник дитини, без питань зможете прописатися в такій квартирі без дозволу чоловіка, оскільки дитина проживатиме з Вами, а "прописка" неповнолітніх, та батьків, з якими вони проживають, завжди відбувається за однією адресою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus