USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[22 Травня 2015 16:08] Лана: Скажіть, будь ласка, якими документами зобов'язати "М.Ж.К." зробити за 25 років хоч один раз ремонтні роботи на сходовій клітці, чи покрити дах, який протікає у квартирі (фото при потребі). Неодноразові щорічні звернення до директора товариства "М.Ж.К." Валерія Ковалюка, писали і до заступникa градоначальника Лариси Соколовської....а у відповідь людям, які чесно сплачують кошти .......лише відписки, що нема коштів.

Але якщо справно мешканці під'їзду сплачують плату за послуги, а працівники МЖК 25 років лише здійснюються роботи у вигляді косіння трави на прибудинкових територіях та знімання талих вод. Дякую.
Відповідь юриста:
Тут є декілька варіантів.

1. Із залученням представників МЖК складаєте акт про обстеження будинку, де чітко вказуєте, що слід відремонтувати. Розробляєте кошторис на такий ремонт. Погоджуєте із мешканцями, яких найбільш стосується ремонт таких місць будинку, питання проведення його власними силами та збираєте з них на це кошти. Повідомляєте МЖК, що мешканці, які скидаються на ремонт, в подальшому суму вартості ремонту не будуть сплачувати як внески на утримання будинку, та вимагаєте проведення відповідних коригувань у розрахунках. Цей варіант - найдієвіший.

2. Подаєте до суду колективний позов від мешканців будинку до МЖК з вимогою провести відповідний ремонт Вашого багатоквартирного будинку, який балансоутримувач повинен зробити згідно з договірних зобов'язань перед мешканцями, та згідно з Правилами утримання житлових будинків та прибудинкових територій.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus