USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[25 Травня 2015 10:35] ilona: Доброго дня! Моїй бабусі дісталася земельна ділянка у пай за яку вона завжди сплачувала земельний податок, але не приватизувала її. Нещодавно цю ділянку без дозволу моеї бабусі самовільно зайняла інша людина, аргументуючи це тим, що ділянка не була приватизована. Чи може моя бабуся повернути собі землю, і як їй це зробити?? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо такий пай не був вилучений із користування Вашої бабусі, і не переданий іншим особам, однозначно вона може його собі повернути, не дивлячись на те, що він не приватизований, а лише перебуває в користуванні. В першу чергу слід звернутись до сільської ради із заявою про вчинення земельного правопорушення з боку особи, що самовільно зайняла пай, для фіксації цього факту. Інженер-землевпорядник, у разі виявлення порушення, повинен скласти про це відповдіний протокол, та надати строк терміном на 30 днів для його усунення. Якщо воно не буде усунуте, слід звертатись до суду з позовом про витребування земельного паю від особи, яка його самовільно зайняла.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus