USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[31 Травня 2015 13:09] Ющик Васілій: Вітаю. Поясніть, будь ласка, ситуацію. Я подав до РАЦСу заяву про реєстрацію шлюбу. А в моєї майбутньої дружини немає прописки. Сказали, що на реєстрацію повинна бути прописка. Вона проживає у квартирі, яку мама придбала в кредит. Там не дозволяють приписатись, оскільки немає права власності, так як квартира не виплачена ще. Де вона повинна приписатись? Остання приписка була на квартирі, яку продали і переїхали у куплену в кредит. І нікому з сім'ї не доозволяють приписатись.
Відповідь юриста:
Доброго дня, Василю!

Однозначно скажу, що не існує жодних вимог щодо необхідності бути десь "прописаним" для того, щоб зареєструвати шлюб. Факт відсутності "прописки" є недотриманням вимог Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання", і жодним чином не є підставою для відмови працівниками РАЦСу у реєстрації шлюбу. Тим більше, у Вашому випадку на те є поважна причина. Рекомендую сходити на особистий прийом до керівника РАЦСу, якому пояснити ситуацію. Якщо не погодиться зареєструвати шлюб без "прописки" дружини, то вимагати від нього письмову відмову, яку можна буде оскаржити, та через суд зобов'язати працівників РАЦСу зареєструвати шлюб.

Упіхів Вам!
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus