USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[5 Червня 2015 21:36] Сергій: Доброго дня. Маю до Вас запитання. У брата є заборгованість по кредитній картці Приват банку. Представники банку не одноразово приносили йому листи, а сьогодні побачив наклейку на дверях, ішлося про арешт майна... Скажіть, на яке майно банк має право накладати арешт? Особа прописана у квартирі і не є її власником, чи може банк накласти арешт на квартиру? Чи арешт буде накладатися на майно, яким володіє особа, тобто його особисті речі і т.д. Дуже прошу проконсультувати по цьому питанню! Брату всеодно на все це, а от мене це дуже непокоїть. Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Банк не має права накладати арешт на жодне майно, які б борги не були. Банк може лише в судовому порядку просити звернути стягнення на якесь майно боржника, якщо таке слугувало забезпеченням кредиту. Наклейка, яку побачили на дверях, абсолютно нічого не значить. Якщо квартира не є власністю боржника, і власник квартири не виступав поручителем по кредиту, то арешт на неї ніким не може бути накладений за невиконанні зобов'язання такого боржника. Стягнення за рахунок особистих речей боржника можливе, однак це компетенція державної виконавчої служби, і здійснюється не так просто (передує рішення суду, яке набере законної сили, отриманий на його підставі виконавчий лист, відкриття виконавчого провадження, надання боржнику права добровільно виконати рішення…).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus