USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[5 Червня 2015 23:50] Валявська Оля: Дякую за відповідь. Розясніть мені, будь ласка, ще таке. Чи можна уникнути всіх тих договорів (купівлі-продажу та дарування), і просто переписати власність на себе ? Які податки я маю сплатити? Чи стану я єдиним власником будинку і бабусин син не зможе згодом ні на що претендувати? Чи є гарантія, що він не відсудить якусь частку пізніше? В будинку приписана лише я та бабуся. ДЯКУЮ!
Відповідь юриста:
Такого поняття як "просто переписати" власнісь на себе не існує. Зміна права власності завжди відбувається за наявності для того певних правових підстав. У вашому випадку для того, щоб стати власником будинку найоптимальнішим варіантом буде зробити це на підставі договору купівлі-продажу, оскільки в такому випадку сплатите мінімальні податки та збори. Якщо переоформите на себе право власності таким чином (на підставі договору купівлі-продажу), у сина бабусі будуть відсутні правові підстави претендувати на цей будинок, та якимось чином відсудити якусь його частку. Прописка тут ролі взагалі жодної не грає.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus