USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[8 Червня 2015 13:31] Tatiana: Скажіть, будь ласка. Тренера спортивної школи, який знаходиться у відпустці по догляду за дитиною, призвали на військову службу під час мобілізації. Як, не порушуючи законодавство, оформити це? Відізвати з декретної відпустки на роботу хоча б на один день, а потім звільнити? Чи можна якось по-іншому? І як щодо середньої заробітної плати, якщо в цей період тренер не може набрати групу, тобто фактично у цього чоловіка, якщо він незаплановано вийде на роботу, не буде годин навантаження?

І ще, наболіле питання: всі документи військкоматів приходять із запізненнями. Наприклад, повідомлення від 02.06.2015, про те, що чоловіка мобілізували 27.05.2015. Яким числом оформляти накази: "заднім числом" чи сьогоднішнім? Як уникнути порушень у цьому випадку? Дякую за відповіді!
Відповідь юриста:
Не порушуючи законодавство, таких працівників звільняти не можна.

1 квітня 2014 року вступив в силу Закон України від 27 березня 2014 року N 1169-VII "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення проведення мобілізації", яким доповнено частинами другою та третьою статтю 39 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", а саме, що за громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності.
Коментарів: 1
Tatiana Показати IP 10 Червня 2015 13:26
Дякую за відповідь. Закон N 1169-VII мені відомий. Мова йде не про звільнення, а про увільнення від роботи. Моє питання було про інше: на час мобілізації чоловік знаходився у декретній відпустці. Що робити, відзивати його з відпустки чи просто наказом перервати її, які закони це регулюють, на які документи спиратися. І як щодо середньої заробітної плати в цьому випадку, він же мобілізований не з робочого місця, а з відпустки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus