USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[8 Червня 2015 20:19] Валявська Оля: Вельми вдячна Вам за допомогу. Тепер мені рекомендують скласти договір довічного утримання (між мною та бабусею), щоб уникнути сплати великих податків. Я думаю, це раціональне рішення, так як я вже протягом 5 років її доглядаю. Чи могли б ви мені уточники, які податки та збори, повинна я сплатити при укладенні такого договору?
ДЯКУЮ!
Відповідь юриста:
Відчуження майна за договором довічного утримання з метою одержання за нього компенсації у вигляді матеріального забезпечення для цілей оподаткування податком на доходи фізичних осіб розглядається як продаж такого майна.

Тобто в такому випадку слід буде сплатити стількі ж податків, як і при продажу будинку, про що детальніше я писав у попередніх відповідях на Ваші запитання.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus