USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[8 Червня 2015 20:59] Ігор: Доброго дня!
Ситуація наступна: за рішенням суду (на підставі свідоцтва про право власності) було визначено трьох власників квартири і закріплено за кожним визначену площу. На підставі цього я (один із власників) зареєстрував свої права на нерухоме майно – маю Витяг про реєстрацію права власності на належну мені площу. У Витягу зазначено: підстава виникнення права власності – за рішенням суду (про що йшлося вище).
Питання:
- чи можу я отримати свідоцтво на право власності вже конкретно на свою виділену частку і які документи для цього потрібні?
- для оформленння дарування - чи буде рішення суду документом, що посвідчує право власності? Саме основне – чи можна оформити дарування без первинного документу - свідоцтва про право власності (на підставі якого було прийняте рішення суду)? Так як оригінал цього документа є на руках у іншого з співвласників, який проти того, щоб я оформляв дарування, а я не хочу скандалу (він доречі набув право власності минулого року вже по заповіту)? Чи можна якось обійти цю критичну ситуацію?
Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня!

У Вашому випадку свідоцтво як правовстановлюючий докумена про право власності на частку в квартирі не видається, оскільки такими правовстановлюючими документами є рішення суду, та отриманий на його підставі витяг з реєстру прав власності.

Можете оформити дарування на підставі тих документів, що вже маєте, оскільки вони і є правовстановлюючими документами на нерухомість. Оригінал попереднього правовстановлюючого документу на квартиру – свідоцтва про право власності, наскільки розумію, вже не чинний, оскільки після нього права власності на кватиру набули інші особи (наприклад, як Ви, на підставі рішення суду та інший співвласник на підставі заповіту). Так що Ваша ситуація абсолютно не критична, все що Вам потрібно для відсуження квартири в порядку дарування вже є у Вас в наявності.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus