USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[11 Червня 2015 17:12] Oleksandra: Доброго дня!
Підкажить, будь ласка, у ситуації:

Є власник житла. Син власника зареєстрував шлюб з іноземкою (Молдова) у 2012 р., є спільна дитина 2012 р.н. (свідоцтво про народження видано в Україні).

Невістка хоче оформити постійне проживання. Необхідна буде реєстрація за місцем проживання (квартира свекора).
Молоде подружжя час від часу збирається розлучитися. У звязку із побоюваннями власника житла щодо можливих наслідків, зокрема, проблем із випискою невістки та т.ін., прошу порадити запобіжні заходи для захисту інтересів власника та його сина стосовно нерухомого майна та оформлення виписки (у разі необхідності).
Можливо є форма договору найму житлового приміщення (частини приміщення), у якій обумовлюються терміни прописки та умови за яких прописку може бути припинено.

Дякую!
Олександра
Відповідь юриста:
Доброго дня, Олександро!

Будь-які побоювання власника житла у зв'язку з реєстрацією у ньому невістки - зайві, оскільки факт "прописки" не тягне за собою жодних майнових вимог на житло того, хто в ньому лише зареєстрований.

У тому контексті, що запитуєте, можна укласти із невісткою договір найму частини житла (наприклад кімнати), зазначивши у ньому право останньої зареєструвати своє місце проживання, і що така реєстрація можлива лише на час дії договору.

Також можна просто її "прописати" без договору. Але якщо вона добровільно відмовлятиметься "знятись з реєстрації", це можливо буде зробити лише в судовому порядку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus