USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[17 Червня 2015 16:52] inna: Доброго дня. Підкажіть, з яким позовом краще звернутись до суду. Будинок у спільній сумісній власності двох співвласників. Один співвласник заселив повнолітню доньку з двома неповнолітніми дітьми і не дає можливості користуватися майном другому співвласнику. Компенсацію виплачувати не хоче і доньку виселяти теж. Чи можна подати позовну заяву одночасно на виселення доньки, встановлення порядку користування власністю або виплату компенсації? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Тут існує декілька варіантів. Перший, це позов про виділення частки із спільної сумісної власності. При цьому якщо технічно можливо розділити будинок на двох (що можна буде встановити за результатами будівельно-технічної експертизи), то найкраще подати позов про виділення частки внатурі. Якщо це не можливо, тоді подати позов про виділення ідеальної частки (щоб по документах було визначено, що кожен співвласник володіє 1/2 частки будинку), та усунення перешкод в користуванні житлом і визначення порядку користування. Питання виселення доньки з дітьми співвласника доволі складне, і такий позов Вам навряд чи задоволить суд.

А ось такого способу захисту права, як зобов'язання іншого співвласника викупити Вашу частку, законом не передбачено.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus