USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[24 Червня 2015 12:01] Валентинадубіс: Доброго дня! Мене дуже турбує не те що запитання, а несправедливість. Вчора забрали мого нареченого в армію. Справа в тому, що у нього недієздатний батько (постійно лікувався в псих.лікарні), і мій наречений доглядає за ним.

При цьому, у нього є дідусь і бабуся, але вони вже в досить похилому віці. При цьому він як законослухняний громадянин одразу пішов у військкомат при отриманні повістки, і приніс довідки з лікарні і інші документи. При цьому вчора він був там 3 рази, і всіх одразу забрали до Києва. Там вони будуть місяць до розподілу. Ось це я з наказу ще прочитала!!

(Кого не торкнеться мобілізація Від мобілізації звільнені кілька категорій громадян. Серед них: непридатні за станом здоров'я; студенти денної форми та аспіранти; священослужителі, які займають посаду в зареєстрованих релігійних організаціях; батьки трьох і більше дітей віком до 18 років; люди, котрі зайняті постійним доглядом за недієздатними родичами та "заброньовані" підприємствами люди.

Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/vse-pro-novu-hvilyu-mobilizaciyi-kogo-zaberut-v-armiyu-i-komu-vdastsya-vidkositi-402690.html

Скажіть, будь ласка, чи законно це? І якшо ні, куди звертатися? бо я сил більше не маю... Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо Ваш наречений здійснював догляд за батьком на постійній основі, тобто як опікун, і через органи соцзахисту отримував за це кошти – то можливо оскаржити дії військового комісара щодо мобілізації нареченого до окружного адміністративного суду, а також в адміністративному порядку до Міністерства оборони. Також такі дії можливо оскаржити до військової прокуратури. Щоб однозначно сказати чи це законно чи ні, слід комплексно вивчити ситуацію із мобілізацією Вашого нареченого, оскільки законом передбачано можливість відстрочки від мобілізації осіб, які зайняті постійним доглядом за особами, які цього потребують, відповідно до законодавства України, в разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus