USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[29 Червня 2015 22:37] ella: Доброго вечора.
Будинок складається з двох квартир. 2/3 на 1/3 площі.
У меншій квартирі є два співвласники, які мають у власності по 1/6 квартири.
Цю квартиру технічно розділити неможливо тому що вона мала по площі, має одну кухню та прохідні кімнати, в сумісному користуванні також знаходиться земля.
Оскільки договору користуваня майном не складено - один із власників заселив туди своїх родичів з дітьми, які мають власне житло і здають його в аренду. Користуватися житлом не дають, а на пропозицію викупити частку відмовляються, мотивуючи відсутністю коштів. Співвласниця має власне житло і не проживає в будинку. Я згідна продати свою частку або викупити її, але ніхто не йде ні на які домовленості. Порадьте, що робити в цій ситуації, які дії необхідно зробити, щоб викупити або продати свою частку, адже сумісне проживання просто неможливе.
Дякую за відповідь
Відповідь юриста:
Доброго дня! Примусово продати свою частку неможливо. А от варіант примусового викупу частки іншої співвласниці можливий в судовому порядку, у відповідності до ст. 365 Цивільного кодексу України. Позов має бути про припинення права на частку у спільному майні за вимогою інших співвласників. Це доволі кропітка судова тяганини, проте у Вашому випадку позитивний результат цілком реальний, оскільки інший співвласник забезпечений іншим житлом, і не проживає в помешканні, щодо якого ставитиметься питання про припинення його частки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus