USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[30 Червня 2015 09:33] Андрій: Доброго дня. Скажіть, чи має право адміністрація райметодкабінету скорочувати посаду методиста з художньо-естетичних дисциплін, якщо у працівника 2 неповнолітніх дітей, у райметодкабінеті працюють 5 пенсіонерів?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Питання зміни чисельності чи штату працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці належить до компетенції роботодавця. Тому щодо скорочення посади це є його право.

В той же час, відповідно до ст. 42-1 Кодексу законів про працю України, привілеї, тобто переважне право на укладення трудового договору у разі поворотного прийняття на роботу має працівник, з яким розірвано трудовий договір з підстав, передбачених пунктом 1 статті 40 цього Кодексу, а саме як в описаному Вами випадку розірвання трудового договору роботодавцем у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці, зокрема ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників.

При скороченні чисельності чи штату працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці переважне право на залишення на роботі надається працівникам з більш високою кваліфікацією і продуктивністю праці

При рівних умовах продуктивності праці і кваліфікації перевага в залишенні на роботі надається зокрема сімейним - при наявності двох і більше утриманців.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus