USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[8 Липня 2015 11:34] lidiia: Доброго дня! Буду вдячна Вам за надану мені консультацію.

У липні 2013 року придбала квартиру в якій я проживаю. У грудні 2014 року мною був внесений пайовий вклад у будівництво житла в розмірі 300 000 (триста тисяч) гривень, при здачі житла в експлуатацію планувала передати пайовий внесок дочці, та дочку не влаштовує район помешкання.

Виникло питання, як краще поступити в даній ситуації: продати квартиру за 400 000 (чотириста тисяч) гривень, чи так як планувала передати пайовий внесок дочці і тоді вона сама вирішує, що робити далі.

Питання в тому, яким буде оподаткування продажу? Як вплине на оподаткування наявність квартири в якій проживаю? Як вплине продаж квартири на отримання субсидії в 2016 році (в даний час субсидії не отримую (в 2014 році понесені витрати більше 50 000 гривень)?

Які податкові наслідки виникнуть у дочки при передачі пайового внеску, а також, які податкові наслідки виникнуть у дочки при продажі квартири? Як в даних ситуаціях спрацьовує трирічний термін знаходження житла у власності? Дякую!!!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Скажу, що найоптимальнішим варіантом буде, якщо Ви заміните у договорі із забудовником себе на доньку, і вона на себе в подальшому зареєструє право власності на збудовану нерухомість, і тоді робитиме із нею, що вважатиме за потрібне.

Податок в розмірі 5 % від вартості житла у разі його відчуження раніше ніж 3 роки з моменту реєстрації на нього права власності слід буде сплатити однозначно. Оптимальним варіантом в цій ситуації буде відчужити свої пайові права на квартиру в будинку до реєстрації на нього права власності (для економії оподаткування), і придбати собі житло в районі, який до вподоби.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus