USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[11 Липня 2015 21:22] Nadiya: Доброго дня!

В мене виникла така проблема. Колись на моєму будинку, якого я є власник, були зареєстровані неповнолітні діти. Після набуття ними 18-ти річного віку їх автоматично, без мого дозволу зареєстрували на моєму будинку. Я була за кордоном і дозволу не давала, домової книги вони теж не мали, але це їм не завадило зареєструватися. Не розумію, невже мій дозвіл необов'язковий? Вони мені двоюрідні брати та сестри, тобто нерідні. Зараз хочу знести будинок, щоб побудувати новий, якісніший та комфортніший. Вони не проживають там близько 5-ти років, сусіди свідки, але як почули про знесення, то зразу мені зателефонували і погрожували судом, ніби я порушую їхні права на проживання. Хоча там вони не проживали, газу та електроенергії ніколи не оплачували, землю не обробляли, не оплачували жодних ремонтів, купівлі меблів тощо.

Вони є сиротами, які там виросли та залишилися мені від попереднього власника будинку. Я їх жаліла і тому після набуття ними повноліття не виписувала, але і дозволу на реєстрацію до паспорту також не давала. Як мені бути? Я чекала 12 років, щоб нарешті зробити щось для себе і зараз не маю права??? Дякую за відповідь, Надія Шевченко.
Відповідь юриста:
Доброго дня, Надіє!

Якщо Ви є власником будинку, то я проблем для його реконструкції абсолютно жодних не бачу. Якщо будинок пустує – можете без проблем його переоснащувати. А щодо прописки в ньому вказаних осіб, то це питання слід вирішити в судовому порядку, подавши позов про визнання осіб такими, які втратила право користування житлом та скасування реєстрації місця проживання.

При цьому слід врахувати, що відповідно до частини 1 статті 71 Житлового кодексу України, при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім’ї, житлове приміщення за ними зберігається протягом шести місяців. А у Вашому випадку, якщо вони не мають по суті жодних прав там проживати, такий позов буде без проблем задоволений судом.
Коментарів: 1
Vita Показати IP 13 Липня 2015 21:42
Доброго вечора. Мій чоловік учасник АТО, проживаємо ми у будинку моєї матері. Чи можемо ми отримати пільги на комунальні послуги, якщо чоловік прописаний по іншій адресі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus