USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[6 Вересня 2014 18:16] anso-chi: Доброго дня! В 2011 році в мене вилучили водійське посвідчення за керування в стані алкогольного спяніння. Суд призначив штраф 3000 грн., я його не оплатив до цього часу, права не повернули, не було коштів та й посвідчення не дуже було потрібне.

Як зараз можна повернути посвідчення: оплачувати штраф в n-му розмірі, чи є якісь інші шляхи?
Дякую за відповідь!
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Кажучи простими словами, якщо хочете забрати посвідчення водія, треба буде сплатити штраф. До того ж, у Вашому випадку, штраф буде нарахований в подвійному розмірі, та ще й виконавчий збір (10% від суми боргу).

Правові підстави: ст. ст. 307, 308 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Працівники ДАІ відповідають за контроль за виконанням прийнятих у справах про адміністративні правопорушення рішень, своєчасністю та повнотою сплати штрафів правопорушниками. Однією із форм такого контролю є, зокрема, неповернення тимчасово вилученого посвідчення водія до того, поки не переконаються у сплаті штрафу.

Правові підстави:п. 5.1.7 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом МВС України N 111 від 27.03.2009.

Крім того, працівники ДАІ мають змогу оперативно перевірити чи сплачений штраф. Правова підстава:наказ МВС України № 606 "Про вдосконалення процедури сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху та застосування механізму автоматичного заліку таких штрафів під час отримання коштів" від 16.07.2013.
Коментарів: 10
Z/Z Показати IP 9 Жовтня 2014 17:22
Доброго дня. Підкажіть будь-ласка як проводиться розподіл майна між жружиною та чоловіком які перебували у громадянському шлюбі 13 років. Чи можливий взагалі такий розподіл майна?
оля Показати IP 9 Липня 2015 22:48
доброго вечора. мене цікавить таке питання, якщо людина померла,а за неї надалі нараховували комунальні послуги, такі як газ і водовідведення вони рахуються дісними
Наташа Показати IP 20 Грудня 2015 16:51
Доброго дня! Підкажіть нам будь ласка чи можна під час розподілу майна прописати частину нерухомості на дитину якій 13 років?
Назар Показати IP 7 Лютого 2016 19:37
я користуюсь землею з 1996 року і в мене хочуть її забрати що робити
Оксана Показати IP 15 Червня 2016 20:51
Доброго вечора. Питання стосовно розподілу спадщини. В будинку якому ми проживаємо прописані: свекруха,два сини, внук та внучка. Перший син свекрухи зі своім сином (внуком свекрухи) по факту не проживають в цьому будинку. він ніби не претиндує на сам будинок, тільки на територію що біля нього, але я розімію, що казати можно різне, а коли діло дійде до розподілу спадщини, то все може бути. Просто ми в цьому будинку (другий син зі своєю сім"єю) робимо ремонти, далі хочему полагодити зовні сам будинок і у дворі багато чого ще треба зробити. Просто я не хочу щоб сталося так, що наша родина вкладає кошти,зусилля, здоровья, а потім нам скажуть віддавайте нашу половину будинку. Підкажіть як краще і правельніще бути? В мене є багато таких прикладів, коли родичи через певний період часу судяться і залишаються ворогами на все життя... Чого б не хотілося. Чи можливе переоформлення будинку за згодою на одного члена родини? Які права мають люди які прописані в будинку, а насамперед діти до 18 років,і сам власник будинку? Як зробити все позакону, поки ще жива свекруха (на неї переоформлений будинок), щоб потім діти не сварилися між собою...?
Оксана 02.08.2016р Показати IP 2 Серпня 2016 14:20
Добрий день. Скажіть будь-ласка, в мене помер чоловік інвалід війни 2-ої групи, в нього була власна квартира приватизована там прописаний син, а чоловік проживав зі мною, в моїй квартирі, скажіть будь-ласка чи має хтось із нас право на пільги, які і на що. Дякую.
Анастасія Показати IP 10 Листопада 2016 20:13
Добрий вечір! В мене таке питання чи може отримати один із співлассників будинку (спільна часткова власність, в порядку спадкування за заповітом) домову книгу(яка оформлена ще на спадкодавця), якщо інший зберігає у себе тане хоче надати для того,щоб можно було оформити її на кожного з них ? І який порядок отримання?
Анонім Показати IP 5 Січня 2017 14:49
Добрий день! В мене таке питання, як правельно зареєструвати людину за рішенням суду. За рішенням суду вона була знята з реєстрації, ще в червні 2016 р.
Ірина Показати IP 17 Березня 2018 15:30
Скажіть, будь ласка, чи можна перейти працювати з офіцера поліції до районної державної адміністрації на посаду державного службовця не по переводу, без участі у конкурсі. Як що так, то що для цього потрібно зробити? Які документи оформити? Дякую.
Громадянин Показати IP 22 Вересня 2019 17:13
Куди звертатись, коли в межах немалого населеного пункту зробили місце забою свиней!!! Вдень і вночі крик, сморід, це все на очах дітей, людей. Брудну воду зливають в негерметичну яму з шин. Пливуни несуть біду в колодязі. Поліція не реагує на усні зауваження. Жити страшно. Вони гроші заробили- втечуть. Люди цілого кутка страждають, бояться офіційно поскаржитися. Місцевий голова покриває. Сам має частку. Поліція не бачить. Так треба. Чекаємо сибірки чи чуми!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus