USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[15 Липня 2015 21:29] Роксолана: Добрий вечір! Моя знайома працює на фірмі "Олкар" (м. Шаргород), де більше 50% робітників й вона в тому числі працюють без трудової книжки, понад норму робочого часу (12-14 год.), часто призначають штрафи у розмірі 300-500 грн від зарплати нібито за те, що недопрацювали; за будь-які зауваження одразу кажуть про звільнення. Діти, які приходять працювати (навчаються в 10 класі) та студенти, якщо недопрацьовують 1 місяць, а звільняються через 2-3 тижні роботи - їм ці дні не оплачують, а кажуть, що треба було допрацювати і ми б заплатили. Підкажіть, що можна зробити в такій ситуації? Як із цим усім боротися?
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Оскільки на сьогодні в країні спеціалізовані контролюючі органи фактично бездіють (для проведення перевірок їм потрібні дозволи центральних органів виконавчої влади), то для того, щоб покарати таких роботодавців, слід працівникам, які незадоволені такими умовами праці, звертатись в міліцію по місцю знаходження фірми із заявами про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 172, 175 КК України (грубе порушення законодавства про працю та безпідставна невиплата заробітної плати), та процесуально стимулювати правоохоронців (через подачу клопотань, можливого оскарження їх дій) до швидкого та якісного провадження досудового слідства.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus