USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[18 Липня 2015 16:03] Ошукана 23: Доброго дня!
Два дні тому я зняла в оренду квартиру. Власниця видалась порядною людиною. Сказала, що квартира цілком в задовільному стані, санвузол робочий, газ, вода, світло присутні.
Ми на папері написали, що я вчасно платитиму кварплату і комунальні, доглядатиму чистоту і порядок в квартирі. А вона приходитиме тільки раз в місяць. Єдине вона сказала, що до мене жив хлопець і забив водостічну трубу і стелю на новій пошті (ми знаходимось на другому поверсі).

Після того випадку ( вона сказала), що трубу прочистили і тепер все добре. Я в договорі (договір ніким не завірений) зазначила що "заливи" я буду оплачувати сама. Сьогодні я заїхала на цю квартиру і ввімкнула воду, максимум на 10 хвилин, крани старі і ржаві трохи прокапували. Через годину прийшов робітник нової пошти і сказав, що я їх залила. І що вони попереджали вже господарку змінити труби. Я оплатила 50 гривень за залиту стелю.
Після того вирішила передзвонити господарці квартири, щоб вирішити питання з трубами, а вона не бере трубки від мене, і від сусідів, я навіть не знаю, де вона мешкає і як тепер з нею скрнтакту.

Я пішла до сусідки, а та розповідає, що на цю господарку мешканці дому писали заяву дільничному за те, що вона селила недобросовісних мешканців. Господарка не спілкується з сусідами і ніхто також не знає, де вона мешкає.
Підкажіть, будь ласка, як мені заставити її замінити труби або повернути кошти за помешкання? До кого мені звертатись з цим питанням??
Відповідь юриста:
Доброго дня! У Вас суто цивільний спір, і він вирішується в судовому порядку (або шляхом переговорів). Законом передбачено, що обов'язок капітального ремонту, якщо інше не передбачене договором оренди, покладаєтья на орендодавця (тобто власника житла). А вам я рекомендую, якщо це можливо, ще пожити в квартирі (якщо це можливо) на суму вже сплаченої орендної плати, і переїхати в інше житло. А як спливатиме строк оренди, певен, що власниця сама з Вами зв'яжеться.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus