USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[21 Липня 2015 11:28] LRN: Доброго дня! Моїй знайомій 77 років, вона проживає і приписана одна в помешканні, сім'ї немає, окрім сина (але не знає, чи він живий. 20 років тому він виїхав за кордон і більше відгуків про нього не було чутно). Ця бабуся обслуговується в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на платній основі як особа, що має близьких, які мають змогу за нею доглядати (насправді ж жодного догляду не відбувається, бо про сина ж нічого не чутно). Чи можна моїй знайомій обслуговуватися безкоштовно в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) із-за вище згаданих причин. І що для цього потрібно зробити? Буду Вам дуже вдячний за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Типовим положенням (взірцевим) про територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, затвердженим наказом Міністерства соціального захисту населення України від 1 квітня 1997 р. N 44, а саме пунктом 17 передбачено, що до стаціонарного відділення на постійне проживання, повне державне утримання приймаються одинокі непрацездатні громадяни, які не мають працездатних дітей і за станом здоров'я потребують постійного стороннього догляду, соціального обслуговування та медичної допомоги.

Пунктом 17.5 згаданого пложення передбачено, що при наявності вільних місць за рішенням місцевих органів влади до стаціонарного відділення можуть прийматися непрацездатні громадяни, які мають працездатних дітей або родичів, які відповідно до чинного законодавства эобов'язані їх утримувати і які зобов'язуються оплачувати їх утримання.

З наведеного вбачається, що якщо син, хоча і відсутній, однак не визнаний безвісно зниклим або померлим, підстав для безкоштовного обслуговування Вашої знайомої в територіальному центрі соціального обслуговування немає.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus