USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[22 Липня 2015 14:12] Олена: У червні 2014 року я звернулась в Управління соціального захисту населення (УПСЗН) за призначенням державної соціальної допомоги для малозабезпеченої сім’ї. На підставі поданих мною документів винесено позитивне рішення щодо призначення мені державної соціальної допомоги як малозабезпеченій сім’ї на період з червня 2014 року по листопад 2014 року. Для продовження виплати допомоги в грудні 2014 року я повторно подала заяву та всі необхідні документи: декларацію про доходи та майновий стан осіб, які входять до складу сім’ї, довідка про всіх зареєстрованих і мені повторно призначено допомогу з грудня 2014 року по травень 2015 року.
Втретє я звернулась до УПСЗН в червні 2015 року. УПСЗН направили запит до органів Державної автоінспекції. Згідно відповіді УДАІ УМВС за мною зареєстровано право власності на 2 автомобілі.

На підставі відповіді мені вручили повідомлення про відмову в наданні державної соціальної допомоги у зв’язку з тим, що у власності перебуває більше одного автомобіля, які я не вказала в деклараціях.
Ці автомобілі продані по дорученню. Один - в 2003 році, другий - в 2010 році. Після продажу долями автомобілів я не цікавилась і була впевнена, що нові власники переоформили автомобілі на своє ім'я. Я була впевнена, що дані автомобілі не підлягають декларуванню, тому їх не вказала. Мої дії були не навмисні і я не мала на меті збагачення за рахунок держави.

На разі УПСЗН вимагає виплати всієї суми, яку мені було виплачено. Працівник УПСЗН порадила написати заяву на розгляд комісії у моїй присутності, щоб я мала змогу пояснити, що мої дії не навмисні, і що автомобілі давно продані. Можливо комісія винесе позитивне рішення, і УПСЗН не буде вимагти повернення виплачених мені коштів.

Підкажіть, будь ласка, чи це є вихід з даної ситуації?? Чи можливий інший розвиток подій, чи інший вихід з даної проблеми?? Дякую!!
Відповідь юриста:
Доброго дня, Олено! В цьому випадку описана пропозиція працівника УПСЗН є найбільш оптимальною щодо виходу із даної ситуації. Інші варіанти, доволі складні та ресурсозатратні (визнавати через суд видані доручення на відчужені автомобілі удаваними договорами їх купівлі-продажу, і, за наявності позитивного судового рішення, відстоювати свою правоту).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus