USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[27 Липня 2015 15:40] Сергей Валерьевич: Добрий день!

Я працюю в школі, у мене повна ставка, але зараз я уже рік як мобілізований офіцер, хотів би отримати допомогу у правильності написання рапорту про звільнення відповідно до внесених змін до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації окремих категорій педагогічних, наукових і науково-педагогічних працівників. Я хвилююсь, що мене можуть затримати ще на кілька місяців, які я не бажаю служити, і відповідно до змін статті 23, хочу звільнитися. На скільки може затянутись моє звільнення, якщо я подам відповідний рапорт? Ваша допомога у написанні рапорту - це платна послуга?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Складається ситуація, що Ви були призвані на службу, коли були на це правові підстави.

В той же час з початку липня 2015 року не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані з числа наукових і науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, і педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів, за умови, що вони працюють відповідно у вищих навчальних закладах, наукових установах та організаціях, загальноосвітніх навчальних закладах за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Проте на сьогоднішній день до останнього абзацу пункту 1 частини восьмої статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" змін не внесено щодо наявності такої самостійної підстави для звільнення з військової служби педагогічних працівників, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (як це, наприклад, було із студентами, аспірантами чи докторантами денної форми навчання).

Тому наразі питання наявності безумовного права на звільнення з військової служби такої категорії працівників, як Ви не є безспірно визначеним, і може бути двозначно протлумачено. На обґрунтування рапорту на звільнення можна послатись на вказані норми право та на принцип аналогії закону, котрий існує у вітчизняних галузях права (крім кримінального і кримінального процесуального). Я міг би допомогти Вам із рапортом і безкоштовно. Можете детальніше написати мені на електронну адресу або в соцмережах, дані знайдете в моєму блозі, на яких є посилання в описі рубрики "Запитай юриста".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus