USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[28 Липня 2015 10:28] Ирина: Добрий день.

В мене така ситуація: я з чоловіком і двома дітьми проживаю в двокімнатному будинку, який належить моєму батькові. Ми проживаємо там уже 20 років, будинок старий. Ми зробили ремонт, провели газ, перекрили дах, зробили будинок придатний до проживання. В мене є сестра, вона прописана у цьому будинку, але практично не проживала у ньому і нічого не робила.

Зараз вона заявляє права на проживання і хоче просто приїхати і вселитися з двома неповнолітніми дітми.

Скажіть, будь ласка, які права в мене і в неї щодо цього будинку. Батько живий, але з нами не проживає.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Поки батько живий, і Ви не маєте часток у власності на будинок, але там фактично проживаєте, то маєте права суто на проживання в ньому, які обумовлені згодою власника – Вашого батька. Ваша сестра матиме на будинок лише ті права, якими її наділить батько, не більше, оскільки власник будинку – він.

Відтак, самовільно брати і вселятись у вказаний будинок правових підстав у неї немає.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus