USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[28 Липня 2015 13:45] ТЕТЯНА: Доброго дня. В 2000 році оформила спадщину і отримала свідоцтво про право на спадщину за законом. З часом літери на свідоцтві "вигоріли", і стало майже не видно, що надруковано. Куди мені звернутися, щоб переоформити свідоцтво? Дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня!

У юридичній практиці під відновленням документа найчастіше розуміється отримання його дубліката. Як зазначено в листі Державної реєстраційної служби від 15.01.2013 р № 12-06-15-13, «чітке визначення терміна "дублікат" в чинному законодавстві відсутнє, проте з практики застосування термінів, слів та словосполучень у юриспруденції дублікатом є другий примірник документа, який має таку ж юридичну силу, як і оригінал. Тобто дублікат документа повинен містити ті ж відомості, що й оригінал документа. Фактично видача дубліката полягає у відтворенні тексту документа, дублікат якого видається, яке спрямоване на відновлення такого документа при неможливості використання останнього з певних причин». ДСТУ 2732: 2004 "Діловодство та архівна справа" дає наступне визначення: дублікат оригіналу - повторно оформлений службовий документ для використання замість втраченого або пошкодженого оригіналу, що має таку ж юридичну силу.

Державна реєстраційна служба України у загадноми листі вказує, що "за загальним правилом, у разі втрати або псування документа лише суб'єкт, що видав такий документ, може видати його дублікат". Виходячи з цього, для Вас буде доцільним звернутись до нотаріуса, який видав Вам зіпсоване свідоцтво, для відновлення правовстановлюючого документу. (Або до державної реєстраційної служби).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus