USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[7 Серпня 2015 20:06] Roman: Доброго дня, прошу Вас детально проконсультувати в такiй ситуацiї.

В одинокої матерi є два сина, один з яких проживав з нею в одному мiстi i доглядав пiд час психiчної хвороби багато рокiв. Мiсце проживання молодшого сина (повнолiтнього) невiдоме 3 роки, зв'язок з матiр'ю та старшим братом вiн не пiдтримує, на похорон матерi не з'являвся. У власностi матерi була 4-кiмнатна квартира, заповiту не було, сини - єдинi спадкоємцi першої черги.



Як старшому сину прийняти спадщину за законом, якщо мiсце знаходження молодшого невiдоме i досi, заява в мiлiцiю про його безвiстне зникнення не подавалась. I чи може старший син успадкувати за законом лише ту частку квартири, яка належить йому, та як зробити так, щоб старшому сину перейшла вся квартира, оскільки вiн доглядав за матiр'ю? Чи обов'язково для цього подавати в мiлiцiю про зникнення другого спадкоємця? Та в якi терміни взагалi оформляється спадщина.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо старший син, який доглядав мати, проживав разом із нею на момент смерті (був прописаний), то він вважається таким, що вже прийняв спадщину. Для її оформлення слід звернутись до нотаріальної контори за місцем відкриття спадщини (смерті матері). Якщо менший син впродовж 6 місяців з моменту смерті матері не звернеться до натаріуса з питанням прийняття спадщини, то її прийме старший син (успадкує всю квартиру), за умови відсутності інших спадкоєм. Для офрмлення спадщини подавати заяви в міліцію про зникнення молодшого сина потреби немає.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus