USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[10 Серпня 2015 09:19] Слипченко Татьяна: Доброго дня. У нас така ситуація. Бабуся має будинок і присадибну ділянку, але вони не приватизовані. Кадастрового номеру на землю немає. Бабуся проживає в іншому місті, хочемо забратидо себе. Відповідно продати її будинок із землею. Питання!!! Чи можна продати такий будинок, щоб нові власники самі приватизували і будинок, і землю? І ще нам колись говорили, що можна продавати по-довіреності, що це таке? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Продати будинок можна, і тоді нові власники самі приватизовуватимуть землю. Так, у відповідності до ст. 120 Земельного кодексу України 1 у разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, що перебувають у власності, користуванні іншої особи, припиняється право власності, право користування земельною ділянкою, на якій розташовані ці об'єкти. До особи, яка набула право власності на жилий будинок, будівлю або споруду, розміщені на земельній ділянці, що перебуває у власності іншої особи, переходить право власності на земельну ділянку або її частину, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення.

Якщо жилий будинок, будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, що перебуває у користуванні, то в разі набуття права власності на ці об'єкти до набувача переходить право користування земельною ділянкою, на якій вони розміщені, на тих самих умовах і в тому ж обсязі, що були у попереднього землекористувача.

По довіреності продивати не можна (це не є відчуження).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus