USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[14 Серпня 2015 00:08] Тимур: Добрий вечір мені треба ваша порада. До якого часу я маю заплатити податок? Моє майно оцінили 450 тис грн з 5% треба заплатить в податкову, 22,500 грн. У мене зараз не має таких грошей. Оформлення спадщини коштувало мені 2400 гривень. Я можу продати це майно, щоб не платити податок? Всі ці документи учора оформляли. Я можу не платити, якщо у мене є 3 група? я до 18 років був дитина-інвалід, а зараз у мене 3 група інвалідності. Мені 19 років.
Відповідь юриста:
Доброго дня, Тимуре! Наявність інвалідності не надає пільг щодо оподаткування, як розумію, нерухомості, яка перейшла до Вас в порядку спадкування. Таким чином податок на доходи фізичних осіб від спадщини Вам, як спадкоємцю, який отримав спадщину, слід перераховувати до бюджету.

Суму вартості спадщини, Вам слід включити до складу щорічної декларації про майновий стан та доходи. Вартість спадщини відображається у таблиці 1.2 Розділу 1 декларації. У першій колонці звіту відображається прізвище ім’я по батькові фізичної особи, від якої отримано спадщину та реквізити документу, на підставі якого отримано спадщину чи подарунок (свідоцтво про право на спадщину). У третій колонці відображається сума вартості спадщини. У четвертій — сума утриманого податку на доходи фізичних осіб.

Відповідно до пункту 179.7 Податкового кодексу України фізична особа повинна самостійно сплатити до першого серпня року, наступного за звітним, суму податку на доходи фізичних осіб, що зазначена у щорічній декларації про майновий стан та доходи.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus