USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[14 Серпня 2015 17:32] lilit: Добрий день. У 2006 році помер міій тато. Він проживав і був прописаний в квартирі, де власником була його дружина. Сам він із села. В нього є рідний брат. Брат одружений, але дітей немає. Є хата, де була власником їх мама. Вона померла після мого тата. Оскільки вони проживають дуже далеко, в мене не було змоги часто їздити. Маючи грудну дитину, я туди декілька років не їздила. Телефона в них немає. Свої ми їм залишили. Коли померла моя бабауся, я не знаю. Піврічний термін подачі заяви на спадщину закінчився. Хто там прописаний і чи є заповіт, або якісь інші документи я не знаю.

Чи маю я право на майно або його частину? Куди мені звертатись? Але поки живий брат мого тата, я не знаю, як правильно зробити. Коли останній раз приїзджала моя баба, це було у 2006 році, вона мені розказувала, що жінка мого дядька без її відома та згоди прописалася в хаті. Як це можна довести і як це може вплинути на цю ситуацію. В неї 10 дітей, а вони обидвоє з моїм дядьком зловживають алкоголем.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В описаному випадку Ви маєте право на спадщину що залишилась після бабусі як спадкоємець другої черги, тобто якщо її діти (ваші дідьки та тітки) не успадкують після неї майно. Спадкувати частку, яка би належала батькові як спадкоємцю бабусі, Ви не можете, оскільки він помер раніше за неї, і не був спадкоємцем. Звісно Ви можете написати заяву про прийняття спадщини до нотаріальної контори за місцем знаходження майна покійної бабусі для того щоб розвідати ситуацію. Або листа до місцевої ради для інформування Вас про ситуацію із будинком бабусі. Та враховуючи, що вона мала 10 дітей, я сумніваюся, що хтось із них не оформив спадщину.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus