USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[18 Вересня 2014 10:16] Ірина: Добрий день. Прошу Вас надати мені роз\"яснення щодо надання санаторно-курортних путівок громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи,зокрема, категорії 3, у м.Луцьк. Чому в інших містах вони надаються, а в Луцьку говорять, що ні?На основі яких нормативних документів йде відмова? Чи путівки видільються лише \"обраним\" особам?
Відповідь юриста:
Доброго дня, Ірина!

Порядок забезпечення пільговою санаторно-курортною путівкою особам, віднесеним до категорії 3 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, регламентовано пунктами 2, 13 ч. 1 ст. 22 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", та Порядком організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 2013 р. N 261.

Рекомендую Вам ознайомитись з цими нормативними актами.

Відразу скажу, що законодавством не передбачено виділення путівок в досліджуваній ситуації лише "обраним". Мені не відомо про наявність якихось нормативних документів, на підставі яких можливо законно відмовляти у виділенні путівок, як в м. Луцьку, так і в цілому по Україні.

Тому, для отримання путівки, чи 70% компенсації її вартості, рекомендую Вам уважно ознайомитись із вищевказаним Порядком організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (він не великий за обсягом інформації), у відповідності до нього подати відповідну заяву (з долученням усіх передбачених документів) до відповідного підрозділу з питань соціального захисту населення, впевнитись, що на іншому примірнику заяви Вам буде проставлена відмітка про її прийняття, та дочекатись результату її розгляду.

При виконанні усіх перелічених дій формальні підстави для відмови у виділенні путівки або компенсації будуть відсутні, і, скоріш за все, питання буде вирішено на Вашу користь.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus