USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[28 Серпня 2015 12:55] Ukraine: Добрий день. Автомобіль був куплений на території України і оформлений з українськими номерами. Тим більше був куплений вже під час шлюбу. То в такому випадку потрібно сплачувати 20 %? Дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Ставка п’ятнадцять або сімнадцять відсотків застосовується для спадкоємця резидента, який отримує спадщину від спадкодавця нерезидента.

У разі, якщо вартість об'єкта спадщини не перевищує суму десяти розмірів мінімальних заробітних плат, встановлених на перше січня поточного року, то застосовується ставка 15 відсотків. Все, що більше цієї суми, оподатковується за ставкою 17 відсотків.

Якщо ви не вписані в свідоцтво про реєстрацію автомобіля як його співвласник – то довести те, що спадкуєте лише половину авто, а не ціле занадто клопітний варіант, і потребуватиме судового врегулювання. А саме - необхідно буде визнити себе співвласником вказаного авто, провести відповідні реєстраційні дії, і після того спадкувати половину. Думаю, менш ресурсозатрано буде сплатити податок.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus