USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[31 Серпня 2015 21:48] Наталія: Добрий вечір! Підкажіть, будь ласка, чи можуть перетинати державний кордон України інваліди та вагітні без черги і в якому законі це написано?.
Відповідь юриста:
Стаття 38 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" гласить, що «інваліди першої та другої груп мають право на позачергове обслуговування ... на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності та підпорядкування, які надають будь-які послуги населенню», а також Стаття 12 Закону України "Про державний кордон України" каже, що "пропуск осіб, транспортних засобів, вантажів через державний кордон України провадиться відповідно до законодавства України", проте ці аргументи прикордонна служба не завжди сприймає. Щодо вагітних, то окремих пільг з перетину кордону в законодавстві України немає.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus