USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[9 Вересня 2015 19:33] velorias: Доброго дня!
Ситуація така:
При купівлі однокімнатної квартири мене маленькою вписали в неї. Більше ніхто там не приписаний. Проживала я з мамою у іншій квартирі, де приписана вона. А першу квартиру вона здавала в оренду. Тепер я вагітна і виходжу заміж. Хочу приписати дитину в ту ж першу квартиру, де прописана я. І перейти з чоловіком і дитиною жити в неї. Чи можливо це?
Про квартиру знаю лише, що прописана там тільки я і як мінімум половина моя. Мати не показує документи на квартиру, тобто точні права власності я не знаю.
А мати ще грозить перейти жити разом з нами, якщо ми підемо туди і позбавимо її прибутку. Чи можна щось вдіяти з цим?
Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо Ви є співвласником тієї квартири – то можете туди йти і проживати в ній, виселивши квартирантів. Тільки якщо іншою частиною володіє Ваша мати – вона матиме права як співвласник чинити Вам перешкоди, чи вимагати якоїсь компенсації за проживання в її частині.

На сьогодні дізнатись, хто є власником житла, доволі просто. Реєстр нерухомості є відкритим, і за невелику плату (до 25 гривень) можете отримати на сайті Державного реєстру речових прав на нерухоме майно інформацію про власників нерухомості (попередньо авторизувавшись на сайті).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus