USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[23 Вересня 2014 10:28] donzova: Доброго дня!!!

Чоловік, перебуваючи у трудових відносинах з приватним підприємцем, скоїв дтп. Відповідно до постанови адм. суду сплатив штраф 340гр.

Постраждала подала в суд, оскільки сума по чеках, за ремонт, перевищила cтраховий ліміт і суму оцінки мат. відшкодування проведеної страховим експертом.

Послуги адвоката і різницю між експертною оцінкою і страховим лімітом платив мій чоловік, оскільки підприємиць сказав, що то його не обходить.

Суму, призначену судом, роботодавець виплатив, поки на мого чоловіка у суд не подавав, але сказав виплачувати йому по 1000 грн в місяць на руки, хоча ми просили відкрити рахунок,щоб мати якісь підтвердження.

Чоловік зараз у нього не працює і оформлений на мінімальну заробітну плату, а коли працював у нього то був оформленний на 600грн. Що нам робити?Якщо колишній роботодавець подасть у суд, нам не арештують майно? І чи правильно я зрозуміла, що згідно до вимог ст. 132 КЗпП України, за шкоду, заподіяну підприємству, установі, організації при виконанні трудових обов'язків, працівники, з вини яких заподіяно шкоду, несуть матеріальну відповідальність у розмірі прямої дійсної шкоди, але не більше свого середнього місячного заробітку?
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Відразу скажу, що норма, передбачена ст. 132 КЗпП України не розповсюджується на відносини в описаній Вами ситуації, оскільки в ній йдеться про шкоду, завдану підприємству, установі, організації при виконанні трудових обов'язків, тобто безпосередньо роботодавцеві, а не іншим особам, яку в силу ст. 1172 Цивільного кодексу України, таким особам має відшкодувати роботодавець, та, на підставі ч. 1 ст. 1191 Цивільного кодексу України, має право вимагати її повернення від працівника в порядку регресу.

У Вашому випадку якщо колишній роботодавець чоловіка подасть до суду позов про стягнення різниці між сплаченими ним потерпілому від ДТП коштами понад страхового ліміту та коштами, які вже повернуто йому Вашим чоловіком, останній нестиме відповідальність всім своїм майном незалежно від розміру його офіційного доходу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus