USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[15 Вересня 2015 14:17] ОКСАНА: Доброго дня!

В мене така ситуація: на наш будинок мають право власності мій чоловік, його брат, та їхні мама і тато (тобто 4 власники).

На даний час прописані там мій чоловік, його батьки та наша донька.

Тепер ми хочемо оформити весь будинок на мого чоловіка. Його батьки хочуть за договором дарування подарувати йому свої частки. Ну і брат також (але за договором дарування брат повинен сплатити 5% податку).

Чи може брат спочатку подарувати своїй мамі свою частку, а тоді аж мама з татом передарувати моєму чоловіку ? Чи може є ще якийсь інший варіант? Наперед дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Варіант переоформлення права власності на підставі дарування в даному випадку є найбільш оптимальним з огляду на податкові зобов'язання, які виникатимуть при зміні власників. Можливо і таким чином, як пишите. Ще варіант, якщо часку брата оцінити мінімально, і переоформити на Вашого чоловіка на підставі договору купівлі-продажу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus