USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[16 Вересня 2015 16:21] Helen: Доброго дня. Я хочу розлучитися з чоловіком через зловживання ним алкогольними напоями та часте влаштовання сварок, що робить проживання моєї сім'ї неможливим в одному будинку з цим чоловіком (проживає ще син 22, роки дочка 25 років та моя мама - пенсіонерка). Розлучитися він згодний, але лише через суд, оскільки у нього є притензії щодо поділу майна і його умова, щоб позивачем на розлучення була я, а не він.

Оскільки будинок я отримала від батька по заповіту у спадок, то це - моя власність. Тобто він права на нього не має, але оскільки він має право на проживання в цьому будинку і свого будинку у нього не має, то виникає питання, як його виписати законно з будинку?

Чи є причиною для виселення через суд його алкоголізм та те, що він часто влаштовує сварки та погрожує моїй мамі та мені. Діти вже психологічно не можуть слухати цих постійних криків та скандалів. В оплаті послуг за електроенергію та газ чоловік участі не приймає і в утриманні сім'ї також, і не приймав усі ці 25 років. Усі комунальні оплачує з пенсії бабуся, а він усю свою пенсію витрачає на свої потреби. Чоловік -

інвалід 3 групи (після інсульту через випивку), а я інвалід 2 групи (по зору). Я працюю фельдшером. Чоловік стоїть на обліку в психдиспансері (через те, що не одноразово хотів покінчити життя самогубством) - можливо це якось допоможе при виселенні?

За 2 роки мені вже зробили 3 операції по зору, і попереду ще одна. У мене немає можливості купити йому будинок - саме такою є його вимога для виписки з мого будинку. Мені обов'язково треба надати йому житло чи можна виселити його у судовому порядку без надання іншого житлового приміщення? Також поясніть, будь ласка, як ділять кошти при розлученні?
Відповідь юриста:
Доброго дня! В такій ситуації розірвати шлюб та виписати чоловіка не буде проблем. Однак спочатку треба, щоб набрало чинності рішення суду про розірвання між вами шлюбу, а тоді можливо позиватись про визнання вже колишнього чоловіка таким, який втратив право користування житловим приміщенням, скасування реєстрації його місця проживання та виселення.

З описаного також вбачається, що Вам знадобиться фахова допомога юриста. За відсутності можливості її оплатити самостійно, пропоную звернутись до відповідного центру з надання безоплатної правової допомоги за місцем Вашого проживання.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus