USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[20 Вересня 2015 21:29] Лора: Добрий вечір! Моєму чоловікові, в сільській місцевості, перейшла у спадок 1/3 частина будинку від померлого батька. В даному будинку проживає дружина, якій теж належить 1/3 частина будинку. Чоловік хоче прописатися в даному будинку. В сільській раді надали акт, про незаперечення прописки в цьому будинку, але дружина відмовилася ставити підпис. "Свідоцтво про право власності на нерухоме майно 1/3 частки" в чоловіка є. Підкажіть, будь ласка, які подальші дії в цьому питанні, що потрібно далі робити, щоб прописати чоловіка в даному будинку. Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відразу зазначу, що реєстрація місця проживання в житлі пов’язана із проживанням в ньому, а не з належністю на праві власності. А "прописка" в житловому приміщенні здійснюється за згодю усіх осіб, які там зареєстровані, та уповноваженого власника. Тому, в даному випадку, за відсутності згоди іншої співвласниці будинку та фактичної жительки, "прописатись" у вказаному бидинку можливо лише отримавши такий дозвіл через суд, у якому відповідачем буде та особа, яка не дає згоду на прописку чоловіка, а третьою особою на стороні відповідача відповідний підрозділ міграційної служби МВС. При цьому на період такого судового процесу чоловікові слід фактично вселитись в будинок і проживати в ньому (щоб це могли підтвердити свідки).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus