USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[28 Вересня 2014 22:58] Марина: Добрий день. Підкажіть, будь ласка, як правильно написати заяву і взагалі оформити весь пакет необхідних документів для введення в школі англійської мови як основної?
Батьки підходили з цим питанням до директора, він вислухав сказав, що треба збирати загальні збори і взагалі викладачу німецької (вона основна), залишилось ще чотири роки до пенсії, може нехай допрацює.
В цей же час викладач німецької мови добивається, щоб в школі перестали вивчати англійську взагалі і залишили тільки його предмет.
На уроках до дітей прискіпується (2клас), кричить, може і штовхана дати.
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Розпочну з другого питання. Якщо Вам відомо про факти некоректного поводження вчителя щодо учнів, і Ви бажаєте це офіційно встановити, та, у разі підтвердження, притягнути вчителя до дисциплінарної відповідальності (догана або звільнення), можете подати до відповідного управління освіти міста або районного центу (за місцем знаходження школи) відповідну заяву про проведення службового розслідування, у якій викласти всі відомі Вам деталі випадків прискіплення, криків та штовханів щодо дітей прізвищ тих, хто це може підтвердити.

В Україні не передбачено правової можливості самостійного визначення школами яка іноземна мова в них буде основною. Це компетенція відповідного управління освіти, і вирішується з врахуванням соціально-демографічних особливостей відповідного регіону. Ви можете написати до регіонального управління освіти відповідні побажання з цього приводу, однак вони носитимуть лише рекомендаційних характер.Наразі в школах існує лише можливість вибору другої іноземної мови, чим займається педагогічна рада з врахуванням побажань батьків учнів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus