USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[3 Жовтня 2015 12:25] Натали: Как можно поделить квартиру между двумя братьями, у которых права на жилье: 1- имеет 1/3 часть по приватизации, прописан там, начал проживать в квартире после смерти родителей , 2- имеет1/3 часть по договору дарения, который сделала мать на свою часть, живёт в другом городе. Остальная 1/3 часть разделена на двоих в равных долях и унаследована после смерти отца . 1 сын хочет жить в этой квартире и не хочет её продавать. Как 2 сыну стребовать с него 1/2 часть денег за квартиру ( от продажи или выплатой части в счёт передачи 1 полного владения жильем)??. Какие права у 2 сына на продажу своей части, нужно ли согласие 1 сына?
Відповідь юриста:
Кожен з братів має право розпорядитись своєю власністю (1/2 квартири) як того забажає: подарувати будь-кому, продати будь-кому (попередньо запропонувавши її продаж іншому брату як співвласнику, оскільки той має переважне право), або відчужити будь-яким іншим не забороненим чином, здати в оренду і заселити туди квартирантів. В даному випадку якимось законним чином примусово примусити іншого співвласника придбати половину квартири фактично нереально.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus