USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[6 Жовтня 2015 10:13] анастасія: Доброго дня! Як врегулювати конфлікт інтересів і уникнути порушень ст. 27 ЗУ "Про запобігання корупції", якщо раніше до складу близьких осіб зять не включався, зараз з прийняттям нового закону - це близька особа.

Зять начальника головного управління працює спеціалістом у відділі цього управління. Зять має свого начальника відділу, тобто прямо начальнику головного управління не підпорядкований, разом з тим, що стосується заохочень, наказів про надання матеріальної допомоги... то ці накази підписує начальник головного управління... Призначений на посаду до прийняття нового закону.

Як врегулювати ситуацію, крім звільнення? Перевести теж не має сенсу... чи можна обов"язки щодо вирішення питань заохочень і т.д. по близькій особі перекласти на заступника і таким чином врегулювати? Ваша думка? Як бути в цій ситуації? Закон зворотньої сили не має.. але зараз діє новий...
Відповідь юриста:
Закон України "Про запобігання корупції" від 14 жовтня 2014 року введено в дію 26.04.2015 У вказаному закону серед близьких осіб є зять. Тобто з 26.04.2015 виник конфлікт інтересів, і триває по сьогодні. Відповідно до статті 28 вказаного закону, Вам слід повідомити не пізніше наступного робочого дня з моменту, коли дізнались чи повинні були дізнатися про наявність у Вас реального чи потенційного конфлікту інтересів безпосереднього керівника, а у випадку перебування на посаді, яка не передбачає наявності у Вас безпосереднього керівника - Національне агентство з питань запобігання корупції чи інший визначений законом орган. І при повідомленні можна вжити описаних Вами заходів (щодо переведення на заступника обов'язків щодо вирішення питань заохочень і т.д.), отримавши від них погодження щодо такого формату самостійного врегулювання конфлікту інтересів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus