USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[6 Жовтня 2015 14:19] Марина: Добрий день. Підкажіть, будь ласка, чи дійсне украінське пенсійне посвідчення (інвалід) в Польщі. Якщо так, то що потрібно зробити, щоб його узаконити?
Відповідь юриста:
Доброго дня!

З огляду на Конвенцію про права інвалідів (ратифікована Польщею в 2012 році), Декларацію про права інвалідів (1995 рік), Всесвітню програму дій відносно інвалідів (1981), а також Угоду між Україною та Республікою Польща про соціальне забезпечення, пенсійне посвідчення у зв'язку з інвалідністю дійсне в Польщі. Питання його "узаконення" має регулюватися внутрішнім законодавством Польщі, тому всіх деталей Вам не підкажу. Логічно, що попередньо Вам слід проставити апостиль на такому посвідченні, перкласти його на польську мову, нотаріально завірити такий переклад, та звернутися до органів соцзахисту населення в Польщі для подальших інструкцій.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus