USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[9 Жовтня 2015 23:54] Роман: Я військовослужбовець. У 1992 році закінчив військове училище та прибув для подальшого проходження служби до військової частини, де, з урахуванням сімейного стану (неодружений), мене було розміщено у кімнаті офіцерському гуртожитку з виділенням одного ліжкомісця (кімната знаходилась у спільному користуванні кількох осіб). На скільки я пам’ятаю, ордер на поселення до гуртожитку мені не видавався (скоріше за все поселення здійснювалось за направленням чи на підставі резолюції начальника гарнізону).
Прописано мене було “при військовій частині”, відповідно відомості про місце проживання із зазначенням адреси житла (гуртожитку) не вносились до паспорту.
У 1998 році, у зв’язку з переведенням до нового місця служби, я встановленим порядком виселився з гуртожитку – здав майно гуртожитку та належне мені ліжкомісце з постановкою відмідки у обхідному листі.
З попереднього місця служби мені було надано довідку про те, що я не забезпечувався житлом по лінії Міністерства оборони України та під час проходження служби перебував на квартирному обліку (обліку осіб, що потребують поліпшення житлових умов), в якій було зазначено, що я проживав у гуртожитку.
На сьогодні представниками житлової комісії частини (в якій я проходжу службу на даний час) мені рекомендовано підтвердити те, що у вказаному гуртожитку за мною не рахується ліжкомісця, житлової площі тощо.
Якого змісту та на адресу якої установи (посадової особи) має бути направлено запит для отримання зазначеної інформації.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для отримання такої інфорормації Вам слід з посиланням на Закон України "Про інформацію", зокрема на статтю 5, в якій передбачено, що кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів, а також на Закон України "Про звернення громадян", скерувати керівнику військової частини, у відданні якої знаходиться гуртожиток, в якому Вам виділялось ліжкомісце, (або іншій посадовій особі установи чи організації, якій належить гуртожиток на даний момент) відповідну заяву про надання даних, які Вас цікавлять.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus