USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[2 Жовтня 2014 23:39] Grigorovich: Добридень. Рації, переговорні пристрої, які вільно продаються і якими користуються охоронники супермаркетів стандарту FRS (эф-эр-эс) в Україні вже офіційно дозволені? Якщо ще ні, то яка відповідальність за використання.
Відповідь юриста:
Доброго дня, Григорович!

Законодавство України забороняє застосування переговорних пристроїв FRS / GMRS стандарту. (Дозволені радіоелектронні засоби та випромінювальні пристрої, що можуть застосовуватись на території України в смугах радіочастот загального користуванняперелічені в додатках до рішенням Національної комісії з питань регулювання зв'язку України від 12 січня 2012 року N 18, де пристрої стандарту FRS / GMRS не значаться).

За використання переговорних пристроїв FRS / GMRS стандарту настає відповідальність, передбачена ст. 145 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності від 1700 грн. до 3400 грн.) та ст.146 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил реалізації, експлуатації радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв будь-якого виду і призначення, а так само користування радіочастотним ресурсом України без належного дозволу чи ліцензії або з порушенням правил, які регулюють користування радіочастотним ресурсом України - тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340 грн. до 750 грн. з конфіскацією зазначених засобів і пристроїв або без такої і на посадових осіб та громадян - суб'єктів господарської діяльності - від 750 грн. до 1700 грн. з конфіскацією зазначених засобів і пристроїв або без такої).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus