USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[24 Жовтня 2015 21:52] yarikys: Було скоєно легке ДТП за участю 2 авто.
Суд постановив, що винні обидва водії. Був сплечений штраф за адміністративне провопорушення.
Мій батько (один із винуватців ДТП) на сьогодні не перебуває на території України (Виїхав за кордон)
Прийшов лист від страхової компанії де вказано, що він повинен сплатити 25 тисяч гривень компенсації за пошкоджене майно іншого водія. (50% від повної суми виплати) ОСКІЛЬКИ автомобіль мого батька не був застрахований.
Страхова компанія посилається на статтю 1166 ЦК та 1191ЦК.
Усна домовленість була, що водії ремонтуватимуть свої автомобілі за власний рахунок і не висуватимуть претензії стосовно фінансової компенсації за рахунок іншого власника.
Підкажіть як тепер діяти і що потрібно доводити.,щоб страхова компаенія відмовилась від стягнення 25% компенсації
Відповідь юриста:
Наскільки розумію, що вимоги по сплаті 50% від повної суми виплати вимагає страхова компанія іншого учасника ДТП, і, як розумію, що на його автівку була повна каско, і страхова компанія компенсувала йому вартість ремонту його авто (оскільки Ваш батько ремонтував авто за свій рахунок). Усна домовленість в цьому випадку вже не діє, якщо мало місце так як написав. Залишаєтсья питання лише зменшувати розмір вимог з підстав, що вартість ремону була дешевшою, а також, якщо інший учасник ДТП ремонтував своє авто за власний кошт – доводити фіктивність факту компенсації йому ремону страховою компанією.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus