USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[29 Жовтня 2015 16:31] Христина_К: Доброго дня. У мене також вилучили закордонний паспорт на кордоні з тієї ж причини. Однак: чи має право ПП Документ в Тернополі (яке видавало мені український паспорт на нове прізвище) змінювати дані мого закордонного паспорта, вносити його в якісь бази? На кордоні сказали, що паспорт в базі зазначений як загублений/втрачений. Вони щиро здивувалися, що він незагублений і невтрачений.

Далі. В паспортному столі в іншому місті дані паспорта внесли в базу і там він зазначений як діючий! Якщо так, то на якій підставі в мене вилучили паспорт на кордоні, а міграційна служба в Тернополі відмовилася видати мені паспорт на руки. Сказали, що паспорт вилучений і підлягає знищенню (дали лише дві останні візи).

Отож. Чи законні були дії ПП Документ в Тернополі, які спершу внесли дані про мій паспорт в базу без мого дозволу, потім відмовилися мені повернути паспорт. Чи законно прикордонники вилучили паспорт, якщо зараз в базі він числиться як діючий!

І як я можу подати документи на виготовлення нового паспорта, якщо в мене зараз фактично є діючий паспорт (згідно з даними бази)?

Чи маю я підстави подати до суду на ПП Документ у Тернополі, на прикордонників та вимагати від них компенсації?

Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Звісто, щоб повно прокунсультвати Вас з цього приводу слід детальніше вивчити Ваше питання (усі дати, підстави тощо), та однозначно можу відповісти, що Ви маєте підстави подати до суду на ПП Документ, на прикордонників та вимагати від них компенсації.
Коментарів: 1
Христина_К Показати IP 29 Жовтня 2015 16:32
уточнення: Український паспорт на нове прізвище, закордонний був на дівоче.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus