USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[31 Жовтня 2015 13:11] Ігор: Добрий день. Скажіть, будь-ласка, чи буду я мати право звільнившись в запас із вислугою 25 з половиною років, в званні "майор" ЗСУ, по закінченню контракту, перебуваючи в черзі на отримання житла з 1998 року і не отримавши під час служби його, отримати це житло, яке МОУ гарантувало в контракті, а КМУ в Законі про соц. захист або хоча б компенсацію за нього? Чи маю я право в крайньому разі залишатись на черзі на отримання житла при військовій частині, з якої звільняюсь в запас? І чи є сенс подати позов до суду на МОУ за невиконання умов контракту?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Вам скажу, що в цій ситуації найдієвішим буде варіант подати до суду на МОУ та зобов'язати його надати Вам житло (за умови, що за контрактом воно вже прострочило обов'язок видати житло), і в контракті немає прив'язки обов'язку забезпечення житлом до, наприклад, стану забезпеченності житлового фонду міноборони та фінансування цих проектів державою, номеру перебування в черзі на отримання житла тощо...

І вже маючи на руках рішення суду буде простіше в подальшому гарантувати собі та сім'ї можливість бути забезпеченим житлом від Міноборони. На сьогодні обов'язок забезпечити Вас житлом після виходу на пенсію збегіратиметься за державою, однак не факт, що на майбутнє такий порядок не буде змінено законодавчо.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus